Certificat Energetic

certificat de performanta energetica
Ai întrebări? Sună-ne la 0763 184 889
Sau folosește formularul de comandă!

Eficiența energetică este importantă obțineți certificatul energetic fără bătăi de cap

Suntem o echipă de experți în evaluarea energetică și oferim soluții rapide și eficiente pentru obținerea certificatelor energetice într-un mod simplu și accesibil. În doar câteva minute, puteți comanda certificatul energetic pentru locuința dvs. și veți economisi timp și bani.

Rapid

Obțineți rapid certificatul energetic – eliberat în 24-48 de ore

Profesionalism

Echipa noastră de auditori energetici, pregătită să ofere cele mai profesioniste servicii

Ce este un certificat energetic ?

Certificatul energetic este un document oficial care atestă eficiența energetică a unei proprietăți. Acest document este necesar în momentul în care se vinde sau se închiriază o proprietate, iar proprietarul trebuie să îl pună la dispoziție cumpărătorului sau chiriașului. Certificatul energetic indică eficiența energetică a proprietății pe o scară de la A la G, unde A reprezintă cea mai bună eficiență energetică, iar G reprezintă cea mai slabă eficiență energetică. Acest document este emis de un expert autorizat în evaluarea eficienței energetice a clădirilor și este valabil pentru o perioadă de 10 ani.

Cât costă un certificat energetic ?

 • garsoniera: 250 lei;
 • apartament 2 camere: 250 lei
 • apartament 3 camere: 250 lei
 • apartament 4 camere: 250 lei
 • apartament 5+ camere: 250 lei
 • case: de la 400 lei (de la 4 lei/m2, pret negociabil la suprafete mai mari);
 • alte constructii: preturi negociabile

Cum se obține un certificat energetic ?

Pentru a obține un certificat energetic, proprietarul trebuie să angajeze un expert autorizat în evaluarea eficienței energetice a clădirilor. Acest expert va efectua o evaluare detaliată a proprietății, analizând aspecte precum izolația, ferestrele, sistemele de încălzire și de răcire, iluminatul și consumul de energie. Pe baza acestor informații, expertul va emite un certificat energetic, care va indica eficiența energetică a proprietății pe o scară de la A la G.

Este important de menționat că, potrivit legislației în vigoare, proprietarii de clădiri sau de locuințe sunt obligați să dețină un certificat energetic valabil în momentul în care își vând sau își închiriază proprietatea. De asemenea, autoritățile pot solicita proprietarilor acest document în anumite situații, precum accesarea unor fonduri europene pentru eficiența energetică a clădirilor. Prin urmare, deținerea unui certificat energetic este o obligație legală importantă pentru proprietarii de clădiri și locuințe.

Acte necesare pentru certificat energetic

Pentru a obține un certificat energetic pentru un apartament, sunt necesare următoarele acte:

 • Copie a actului de proprietate
 • Copie a schiței apartamentului pentru care se va realiza certificatul energetic, care poate fi obținută din planul releveu al apartamentului din dosarul de cadastru
 • Copie a buletinului de identitate sau a cărții de identitate a proprietarului
 • Copie a fișei tehnice a apartamentului, dacă aceasta există sau poate fi obținută de la administrația blocului.

Pentru clădirile individuale, clădirile cu altă destinație, spațiile comerciale sau blocurile, actele necesare sunt următoarele:

 • Copie a actului de proprietate
 • Copie a schiței releveu a clădirii pentru locuințele existente sau planul releveu din dosarul de cadastru
 • Copii ale planurilor de arhitectură ale imobilului nou construit, cum ar fi planul etajului curent, planul secțiunii transversale, planul secțiunii longitudinale și planul fațadei
 • Copie a memoriului tehnic de arhitectură/rezistență, în cazul locuințelor noi construite sau pentru care se cere Certificatul de Performanță Energetică la recepția finală a lucrării
 • Copie a autorizației de construire a locuinței, în cazul locuințelor noi pentru care se face recepția la momentul solicitării Certificatului de Performanță Energetică
 • Copie a buletinului de identitate sau a cărții de identitate a proprietarului.

Recomandăm cu căldură să apelați la serviciile noastre pentru obținerea certificatului energetic. Echipa noastră de experți vă va consilia în mod personalizat și vă va ghida prin tot procesul, astfel încât să obțineți toate documentele necesare în cel mai scurt timp posibil și fără stres. Indiferent dacă aveți nevoie de un certificat energetic pentru apartamentul dumneavoastră sau pentru o clădire comercială, suntem aici să vă ajutăm. Cu ani de experiență în domeniu și cu o echipă de experți dedicați, suntem siguri că putem satisface toate cerințele dumneavoastră.

Etapele obținerii certificatului energetic includ:

 1. Contactați-ne pentru consiliere gratuită și o ofertă personalizată. Sunați-ne la numărul de telefon afișat pe site, trimiteți-ne un e-mail sau un mesaj WhatsApp sau completați formularul de contact. Echipa noastră vă va oferi informațiile necesare și va răspunde tuturor întrebărilor legate de serviciile noastre.
 2. Programați o inspecție a locuinței sau clădirii cu expertul autorizat.
 3. Asigurați-vă că aveți toate actele necesare pregătite (ex: actul de proprietate, schița apartamentului sau a clădirii etc.)
 4. Expertul autorizat va efectua o inspecție a locuinței sau clădirii pentru a evalua performanța energetică.
 5. Expertul autorizat va efectua analize suplimentare și va elabora raportul final de performanță energetică.
 6. Certificatul energetic va fi emis și transmis către dvs.

De ce să alegeți Certificat Audit ?

 • Experiență și competență: Compania noastră are o vastă experiență în domeniul evaluării și certificării energetice. Echipa noastră de experți se va asigura că evaluarea dvs. energetică este realizată conform celor mai înalte standarde de calitate.
 • Servicii personalizate: Fiecare proiect este unic, de aceea ne asigurăm că oferim servicii personalizate, adaptate nevoilor specifice ale clienților noștri. Vom lucra cu dvs. pentru a vă oferi cel mai bun serviciu posibil, atât în termeni de timp, cât și de costuri.
 • Rapoarte detaliate și clare: După evaluarea dvs. energetică, vă vom furniza un raport detaliat și clar, care va include toate informațiile necesare despre clasa energetică a locuinței sau clădirii dvs. și recomandări pentru îmbunătățirea eficienței energetice.
 • Prețuri competitive: Ne străduim să oferim prețuri competitive, astfel încât să putem fi accesibili pentru toți cei interesați de certificarea energetică. Vom oferi întotdeauna un preț transparent și fără costuri ascunse.
 • Acoperim toate județele din România: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea – pentru serviciile noastre de certificat energetic.
 • Suport și consultanță: După ce primiți certificatul energetic, suntem disponibili pentru a vă oferi suport și consultanță suplimentară. Suntem aici pentru a vă ajuta să îmbunătățiți eficiența energetică a locuinței sau clădirii dvs. și să economisiți bani pe termen lung.

solicita Acum

Dacă sunteți interesat de obținerea unui certificat energetic, suntem aici pentru a vă ajuta. Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre serviciile noastre și pentru a primi o ofertă personalizată.

contact