Audit Energetic

audit energetic

Descoperă cât de eficientă este casa ta cu un audit energetic profesional!

O clădire bine auditată energetic poate reduce semnificativ consumul de energie și costurile aferente. Știm că un audit energetic poate fi un proces complicat și consumator de timp, de aceea suntem aici să vă oferim servicii rapide și eficiente, care vă vor ajuta să economisiți timp și bani.

Eficientă 

Auditul energetic îmbunătățește eficiența energetică a clădirilor, economisind energie și reducând costurile.

Sustenabil

Auditul energetic identifică și elimină pierderile de energie, reducând impactul asupra mediului.

Ce este un audit energetic?

Un audit energetic este o analiză detaliată a consumului de energie și a sistemelor energetice ale unei clădiri sau a unei afaceri. Acest proces implică evaluarea consumului de energie și identificarea modalităților de îmbunătățire a eficienței energetice.

Beneficiile obținerii unui audit energetic includ reducerea costurilor cu energiile, îmbunătățirea performanței energetice a clădirii sau afacerii, precum și reducerea impactului asupra mediului.

Oricine poate solicita un audit energetic, de la proprietarii de clădiri rezidențiale la proprietarii de afaceri și administratorii de clădiri comerciale. Este important de remarcat faptul că un audit energetic este un prim pas important pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii sau afacerii dumneavoastră.

Cum se desfășoară un audit energetic?

Un audit energetic începe cu o vizită pe teren la clădirea care urmează să fie evaluată. Auditorul energetic va analiza clădirea din punct de vedere al performanței energetice și va examina sistemul de încălzire, izolația, ferestrele, ventilarea și iluminarea. De asemenea, va examina și datele privind consumul de energie, precum și orice alte documente relevante.

Auditorul va folosi apoi aceste date pentru a calcula performanța energetică a clădirii și va face recomandări specifice pentru îmbunătățirea eficienței energetice a acesteia. Aceste recomandări pot include instalarea de ferestre mai eficiente din punct de vedere energetic, adăugarea de izolație termică suplimentară sau modernizarea sistemului de încălzire.

Pentru a realiza auditul energetic, auditorul trebuie să respecte normele și standardele prevăzute de lege. În România, pentru a efectua un audit energetic este necesar să apelezi la un auditor energetic grad I. Aceasta este o cerință conform Normei Metodologice privind Performanța Energetică a Clădirilor. Această normă stabilește procedurile de audit energetic și asigură că auditorii respectivi au experiența și competențele necesare pentru a desfășura acest tip de activitate.

În final, raportul de audit energetic va conține informații detaliate despre performanța energetică a clădirii, precum și recomandări specifice pentru îmbunătățirea eficienței energetice. Aceste recomandări vor ajuta proprietarii clădirilor să economisească bani pe termen lung și să reducă impactul asupra mediului înconjurător.

Prețul auditului energetic

Pretul unui audit energetic poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi dimensiunea cladirii, complexitatea sistemelor de energie si necesitatea de a face masuratori . De aceea, va rugam sa ne contactati pentru a primi o oferta personalizata si detaliata. In functie de nevoile si cerintele dumneavoastra specifice, vom elabora o propunere de audit energetic adaptata situatiei cladirii si optimizata pentru obiectivele dvs. de economisire a energiei.

Când este necesar un audit energetic?

Există o serie de situații în care un audit energetic pentru clădiri este necesar conform legislației în vigoare sau pentru a beneficia de programe de finanțare pentru eficientizarea energetică. Printre acestea se numără obținerea autorizației de construire pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii, depunerea unei cereri de finanțare prin programul Casa Eficientă Energetică sau Eficiența Energetică în Clădiri Publice susținute de AFM, depunerea unei cereri de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sau prin alte programe de finanțare susținute de ADR, AFIR și altele. În plus, un audit energetic este esențial pentru a evalua starea actuală a clădirii și a identifica cele mai bune soluții de eficientizare energetică, astfel încât să reduci costurile și să îmbunătățești confortul termic în interiorul clădirii.

De ce să alegeți serviciile noastre de audit energetic?

  1. Experiență și cunoștințe – Echipa noastră are o vastă experiență și cunoștințe în domeniul eficienței energetice și a auditului energetic. Suntem bine pregătiți să oferim soluții personalizate pentru fiecare proiect în parte.
  2. Cost-eficient – Oferim servicii de calitate la un preț competitiv. Auditul energetic poate aduce economii semnificative pe termen lung, iar costurile noastre pentru servicii de audit sunt justificate de aceste economii.
  3. Expertiză tehnică – Suntem specializați în evaluarea performanței clădirilor și a sistemelor energetice. Putem identifica rapid problemele și putem oferi soluții practice și eficiente pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii.
  4. Raport detaliat – Fiecare audit energetic este însoțit de un raport detaliat care cuprinde o analiză a consumului de energie al clădirii, o listă de recomandări pentru îmbunătățirea eficienței energetice și o evaluare a costurilor și economiilor estimate.
  5. Respectarea standardelor – Respectăm standardele și normele locale și internaționale în ceea ce privește auditul energetic. Suntem pregătiți să răspundem la toate cerințele specifice ale clientului și să ne adaptăm la nevoile lor.
  6. Auditori energetici grad I – Echipa noastră este formată din auditori energetici grad I, ceea ce înseamnă că suntem autorizați să efectuăm audituri energetice conform normelor și standardelor în vigoare. Alegându-ne, puteți fi sigur că auditul dumneavoastră va fi efectuat de către specialiști autorizați și bine pregătiți.

Solicită acum

Completează formularul de contact de pe site-ul nostru sau trimite-ne un email și vom fi bucuroși să îți răspundem în cel mai scurt timp posibil. Alege să îți protejezi mediul și să economisești bani prin eficientizarea energetică a clădirii tale. Solicită acum un audit energetic!

contact